Nedejme si přírodu

Vážení a milí zákazníci, od 15.12.2012 vstupuje v platnost další restriktivní nařízení EU, které nám zakazuje psát u všech bylin a přírodních přípravků k čemu jsou určeny a přikazuje veškeré tyto texty odstranit ze stránek. Více info ZDE


NOVINKY

arr325.1. - SNÍŽENÍ CENY - QUINOA BÍLÁPRODUKTY QUINUA, QUINOA   Quinua (quinoa) je prastará bylina peruánských And, která se pěstovala...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

NAŠE CENA: 61 Kč
NAŠE CENA: 280 Kč
NAŠE CENA: 253 Kč

KONTAKTY

Solia, s r.o. (Čajový dům)
Rybná 716/24
11000 Praha 1 - Staré Město
tel: +420 777 866622
napište nám
Korespondenční adresa: Česká 248, 46841 Tanvald
Provozovna a výd. místo: Česká 248, 468 41 Tanvald

ZBOŽÍ V AKCI

NAŠE CENA: 265 Kč
NAŠE CENA: 265 Kč
NAŠE CENA: 120 Kč

HERBÁŘ ROSTLIN / YACON

HERBÁŘ ROSTLIN / Yacon (Jakon)

Domovem Yakonu jsou východní svahy And od Kolumbie až po severní Argentinu. Je velmi dobře přizpůsobena sezónním cyklům sucha či chladna. Vyskytuje se ve výškách od 900-2700 m.n.m (Andy). Bylina je velmi citlivá na mráz. Je jednoletá nebo víceletá okopanina. Dosahuje výšky 2m, listy jsou pokryty chmýřím, květy jsou malé, nenápadné, žluté barvy. Dužnina obsahuje velké množství vody, je slabě nažloutlá a velmi křehká, se slabě pryskyřičnou chutí.

Yacon se podílí na snižovaní hladiny cukru v krvi
- příznivě působí na střevní mikrofĺoru
- může přispívat ke snížení rizika problémů spojených s oběhovým ústrojí

Yakon se používá i jako doplňkový prostředek při redukčních dietách. Vysokým obsahem vápníku je vhodným prostředkem k odstraňování kloubních potížích.

Obsahové látky:
Hlízy obsahují polysacharid inulin, který se v hlízách v průběhu skladování enzymaticky štěpí na fruktózu a glukózu. Významný je obsah polyfenolů. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Obsahuje polyfenoly, vápník, hořčík, draslík, fosfor, železo, sodík,vitamíny B1, B2, C.Oligosacharidy a fruktany aktivují bifidobakterie a potlačují hnilobné procesy ve střevech. Yakon je vhodný podávat i jako součást zeleninových salátů. Yakon má výrazný imunoregulační vlastnosti (reguluje obranyschopnost organismu).

Hlízy yakonu jsou bohatým zdrojem fruktooligosacharidů, proto chutnají sladce. Oligosacharidy, na rozdíl od jednodušších cukrů neumí lidský organismus využít, nezvyšují tedy hladinu krevního cukru, proto je jakon vynikající potravinou pro reduční dietu i pro diabetiky. Oligosacharidy jsou významným probiotikem, aktivují bifidobakterie, potlačují hnilobné procesy a tvorbu toxinů ve střevech a pomáhají upravovat střevní mikroflóru. Tím dochází ke snížení cholesterolu, úpravě krevního tlaku a ke zlepšení vstřebávání vitamínů a minerálů.

Jakon obsahuje i polyfenoly, podobně jako např, červené víno.

Výzkumy ukázaly, že konzumace polyfenolů je účinnou prevencí civilizačních chorob a dokonce zpomaluje i stárnutí.
Yakonové hlízy jsou také zdrojem antioxidantů, draslíku, vápníku, hořčíku a mnoha dalších, pro lidské zdraví důležitých stopových prvků.